maanantai 6. helmikuuta 2017

Vessan tekoa

     Tässäpä eräs työvaihe, joka on jäänyt mainitsematta! Nimittäin kun joulun alla vein rakennuslupapaperit kuntaan, sain luvan nyt etukäteisesti sitten tehdä näitä rakennusluvan alaisiakin töitä. Panin heti toimeksi ja aloin asentelemaan viemäriputkia. Suurin tarve tälle oli nyt nämä lattioitten teot - keittiön viemäriputki ja vesijohto kulkee eteisen lattian alta. Pujotin vesijohdon suojapukessa valmiiksi. Toiset päät on keittiössä ja toiset kellarissa odottamassa myöhempiä työvaiheita. Pesutilojan putkissa oli vähän miettimistä ja päädyimpä sitten vaihtamaan toisen vessan järjestystäkin tässä vähän jälkikäteisesti.
     Vessan pohjaksi on siis tulossa betonilaatta. Vanha alapohjarakenne on niin paksu, että tähän jää ihan kunnollinen eritekerros, noin 30cm, vaikka uusi betonilaatta on tarkoitus valaa samaan korkoon vanhan lautalattian kanssa. Tukena laatalla on kuvassa näkyvät "palkit" eli kaksi kakkoskutosta päällekkäin. Nämä palkit ovat siis suoraan alla olevien kannatinhirsien kanssa päällekkäin. Viemäriputket sai hyvin sidottua liikkumattomiksi noihin palkkeihin.

     Luokan puolen asuntohan tulee kunnostettavaksi vasta joskus myöhemmin, vaikka tässä yhteydessä sinne rakennetaankin jo uusi vessa. Viemäriputki kuitenkin täytyi nyt jo valmiiksi puhkaista läpi hirsiseinästä luokan, eli tulevan tupakeittiön, puolelle.
     Aikalailla parani talon lämpötalous, kun tamppasin loput Kätevä puukuitueristeet paikoilleen niin, ettei enää tuulensuojana olevan bitumipaperin ja seinän raosta pääse tuuli tuivertamaan. Umpeen saakka lattiaa ei vielä voi panna, sillä rakennustarkastaja täytyy kutsua katselmukselle ennen sitä.

Tästä näkyy, miltä pesutilojen pohjat näyttää.
Kelpaa talon köllötellä pakkassäässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti