keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Huokolevyasennus jatkuu ja "loma alkaa"

      Viimeksi jäi huokolevyjen laitto vielä kesken. Hirsiseinääkin oli tilkitsemättä ja nimenomaisesti kaikista pahin pätkä oli jäljellä. Ilmeisesti ikkunoitten karapuut taikka mahdollisesti myös väliseinän liitossalvos on tehty liian naftiksi, mikä on estänyt hirsiseinän painumisen tiiviiksi. Ongelma opettajan asunnon puolla oli selkeimmin havaittavissa joen puoleisella seinällä. Käytännössä koko tilkevaraus oli hakattava täyteen tilkettä monen kymmenen metrin matkalta. Työn alle sattui mukavasti 20 asteen pakkasetkin, joten aika kivasti huomasi, kuinka hirsien välistä veti. Nyt kuitenkin seinä on jälkitilkitty, ilmansulkupaperoitu ja huokolevytetty, joten pitäisi kämpän lämmitystyönkin olla taas pykälän verran helpompaa.

     Viimeksihän päästiin siihen vaiheeseen, että ensimmäinen levykerros oli saatu paikoilleen. Tällä kertaa tuli sitten päällimäinenkin kerros valmiiksi, eli seinässä on nyt kaksi kerrosta 12mm vahvuista huokolevyä.
      Sellainen pikku vahinkokin sattui, etten lainkaan muistanut huoneen seinässä olevaa ilmaräppänän aukkoa... Onneksi mututuntumalla löysin paikan, nimittäin räppänä on ulkoakin päin peitetty niin, ettei sen paikkaa voi ainakaan maasta katsoen havaita.
      Koitin pestä kipsitasoitetta pois olohuoneenkin lattiasta, mutta jotenkin tuntui olevan paljon tiukemmassa keittiön vanhan lattian tasoitteeseen verrattuna. Täytyy ostaa vähän järeämpi juuriharja ja oikein pitkän aikaa liottaa märkien rättien kanssa kipsi pehmeäksi.
     Olohuone kovasti kaipaisi yhtä seinää! Ja sitäpä ei voi tehdä, ennen kuin vessan lattia on valettu. Sitä taas ei voi valaa, ennen kuin rakennustarkastaja on tullut tekemään katselmuksensa. Tämä tapahtuu onneksi vielä tällä viikolla! Toimenpidelupa nimittäin tuli voimaan, joten nyt voi hyvin mielin tehdä myös kylppäriä.
     Tai oikeastaan rakennuslupaahan minä hain, mutta toimenpideluvan sain. Vaikka olin käynyt luvanhakuprosessin alkajaisiksi neuvottelemassa rakennustarkastajan kanssa, olisiko ollut viime syyskuussa, ja sain määräyksen hakea ihan rakennusluvan, niin nyt rakennustarkastaja oli kuitenkin perehtynyt enempi lakipykäliin ja totesi, että kyllähän tämän remontin voi toimenpideluvankin turvin toteuttaa. Sikäli ihan hyvä juttu, nimittäin toimenpidelupa tuli noin 300e rakennuslupaa halvemmaksi. Toimenpidelupa on tosin voimassa vain kolme vuotta. Rakennuslupa olisi ollut viisi. Jatkoaikaahan saa aina anottua...
     Minulla alkaa nyt hiihtoloma ja senpä kunniaksi pidän oikein kunnon työviikon! Täytyy heti ensitöikseen tilata K-raudasta kuivabetoni, raudoitusverkko, väliseinätiilet, kivilevyt jne, jotta pääsisin sitten pian tekemään kylpyhuonetta. Ohjelmassa on lomaviikolle siis toivon mukaan kylpyhuoneitten lattiavalu ja nyt huokolevytettyjen seinien esitapetointi makulatuuripaperilla ja pohjamaalaus. Saadaan sitten sähkötyötkin käyntiin. Kyllä tästä vielä valmista tulee :)
Paukkupakkaset toi mukanaan nätit kelit, kuuran kukat ja suuren sähkölaskun...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti