tiistai 11. lokakuuta 2016

Rakennusvalvonta

Soittelin tuossa ennen kuin aloitin päätyseinän uusimisen kunnan rakennusvalvontaan. Alotin hienovarasesti kaikista vähäpätöisemmästä kysymyksestä, eli seinän uusimisesta saman näköiseksi. Siihen ei vaadittu lupaa eikä edes ilmoitusta. Mutta uusien märkätilojen rakentaminen vaatii rakennusluvan!!! En voinut kuvitellakkaan, että mikään rakennuksen sisäpuolinen työ vaatisi lupia, jos ulospäin ei tule suurempia muutoksia, tai asuinpinta-ala ei lisäänny. Myös suunnitelmani muuttaa asuntojen huonekokoonpanoja olisi kuulemma syytä ilmoittaa.

No kävimpä tässä sitten kirkonkylässä rakennustarkastajaa moikkaamassa samalla, kun hain kunnantalolta vanhoja rakennuspiirustuksia talostani. Varsinaisesta koulusta ei löytynyt kuin pohjapiirros, mutta piharakennuksesta löytyi myös julkisivukuvat ja työseloste (jonka mukaan sontalan ilmanvaihtoputki on tehty asbestista...)

Kävimme vähän läpi, minkälaisia asiakirjoja ja kuvia minun pitäisi rakennuslupahakemuksen yhteydessä toimittaa. Täytyisi tehdä julkisivu- ja pohjakuvat, asemapiirrustus ja leikkauspiirrustus uusista märkätiloista. Lisäksi täytyisi kuulla naapurit, joita minulla on kolme. Ja hankkia jonkin näköinen energialaskelmointi. Pitäisi toimittaa ilmoitus vastaavasta mestarista ja lvi-töiden vastaavasta mestarista... Eli byrokratian kukka sen kun kukkii ja kukoistaa!

Ajattelin itse kokeilla piirtää tarvittavat piirustukset. Lisäksi voin kuulemma itse toimia vastaavana mestarina, koska minut on hyväksyttävä, sillä naapurikunnassa minut on hyväksytty isäni hallityömaalle vastaavaksi. Minun täytyy kuitenkin toimittaa pätevyyteni osoittavia asiakirjoja ja tehdä hakemus. Energiatodistus, joka yleisimmin meillä päin tunnetaan paskapaperina, täytyy ilmeisesti ostaa. Vastemielistä! Energiatodistus ei liity mitenkään mihinkään todelliseen kulutukseen, vaan on pelkkien poliittisten päätösten tulos. Kaiken lisäksi ilmeisimmin näitä laskentaehtoja ollaan taas muuttamassa, joten todistuksella ei ole mitään vertailukelpoistakaan arvoa. Lisäksi todistusta ei itse pysty mitenkään tekemään, sillä se vaatisi ohjelmistot ja pitäisi olla tutkinnot ja todistetut sertifikaatit ja pätevyydet.

Aikalailla menee nyt aikaa hukkaan sitten paperinpyöritykseen. Ja pakkanen tulee sisälle hajotetusta vessasta :( Nooooo tämän innoittamina nyt aloin sitten vähän suunnittelemaan tarkemmin pesuhuoneen rakenteita ja sen seurauksista sitten kohta lisää!
Kävimpä kerran katolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti