perjantai 19. helmikuuta 2016

Pientä alustusta

Noniin! Näin sain blogin aikaiseksi.

Tarina alkaa siten, että olen muutamia vuosia seuraillut, josko jostakin sattuisi eteen edullinen vanha hirsitalo kunnostusprojektiksi. Alunperin olin ihastellut Metsänkylän navetassa  myytävänä olleita hirsikehikoita, mutta koska minulla ei ole ennestään kokemusta hirsitalojen pystytyksestä, niin olen pysytellyt ihasteluasteella. Hirsitaloa siirrettäessä päälle lankeaisi myös nykyiset rakennusmääräykset, jotka eivät mahdollista entisaikain hirsitalojen rakentamista. Kustannukset olisivat muutenkin minun lompakolleni aivan liian suuria.

Sattumalta eteeni kuitenkin ilmestyi huutokauppasivustolta vanha koulurakennus juuri paria päivää ennen huutokaupan loppumista. Sijaintikin oli niin mainio, joten heräteoston tavoinhan sen sitten huusin itselleni. Mielestäni vielä varsin edulliseen hintaan. Koska huomasin huutokaupan vasta niin myöhään, en ehtinyt käymään katsomassa koulua (enkä edes jaksanut soittaa myyjälle...) vaan ostin talon aivan suin päin ummikkona. Rakennus kuitenkin näytti varsin ryhdikkäältä ja onhan kyseessä kuitenkin koulu, jotka tyypillisesti on rakennettu huolella. Lisäksi rakennukseen oli tehty kosteuskartoitus, josta ei mitään vakavaa paljastunut, niin uskalsin ottaa riskin ja se kannatti!

Tästä se pitkäaikainen unelma hirsitalon pelastamiseksi sitten lähti käyntiin! Olen ehtinyt käymään paikan päällä vasta muutamia kertoja pikaisesti ihastelemassa helmeäni. Nyt sitten on aika aloittaa suunnittelu: hirisen vaihto, märkätilat, vesikatto, julkisivu, lisälämmöneristys, RAHOITUS, lupa-asiat.... Lista on loputon ja kokemattomalle edessä on hämmentävä urakka.

Tässä tämä ihastuttava ysikymppinen!